Peter Johansson på Galleri Svarta Gran

I utställningen "NER MED ALLT! Åt helvete med kungen, fosterlandet och kulturen." får vi ta del av en av Sveriges mest uppmärksammade konstnärer.

Peter Johansson har sedan 80- talet engagerat, förbryllat, förvånat och skapat känslor. Konsekvent uttrycker han sig genom humoristiska, storslagna och ofta färgglada dekonstruktioner av Dalarna och dess symboler. Dalarna som symbol för “svenskhet” attackeras av Johansson från diverse fronter. Hans uttryck innefattar bland annat styckade och plastförpackade dalahästar, fågelholkar igenkorkade med falukorv, och nazistuniformer som broderats som daladräkter.

Utöver konsten kan vi under öppningen även ta del av ett samtal med konstnären, livemusik av duon Gustaf Norén & Petra Wåhlin Massali och invigningstal av Mursal Isa, ordförande i Kultur- och Bildningsnämnden i Dalarna.

Vernissage 8 augusti 17.30-19.30, därefter öppet på begäran vardagar 17-20 och helger 10-17. För en visning kontakta galleriet här.

Utställningen arrangeras med stöd från ABF Borlänge-Nedansiljan, Skådebanan i Dalarna, Konstfrämjandet Dalarna och Helikopter Brand Design.

Visa alla