Aktuellt

 • Icke urban konst – Programdag i Arvselen

  Lördagen den 15 juni bjuder projektet ’Icke-urbana platser för konst’ in till en publik uppstart av residens med fokus på textil vid Arvselens levande fäbod.

  Arvselens levande fäbod15 juniFrån 13:00Läs mer
 • Icke urban konst – Programdag i Garpenberg

  Lördagen den 25 maj bjuder projektet ’Icke-urbana platser för konst’ in till en publik uppstart av residens i Garpenberg.

  Garpenbergs Hembygdsgård25 majFrån 14:00Läs mer
 • Icke urban konst – Mie Felth välkomnas till Arvselen

  Bild och form Dalarna, Region Dalarna, tillsammans med Konstfrämjandet Dalarna och Malung-Sälens kommun välkomnar konstnären Mie Felth till residens inom projektet Icke-urbana platser för konst under 2024.

  ArvselenLäs mer
 • Icke urban konst – Nadja Ericsson välkomnas till Garpenberg

  Bild och form Dalarna, Region Dalarna, tillsammans med Konstfrämjandet Dalarna och Hedemora kommun välkomnar konstnären Nadja Ericsson till residens inom projektet Icke-urbana platser för konst under 2024.

  GarpenbergLäs mer
 • Seminarium Konstnärliga arbetsprocesser

  Varmt välkommen på eftermiddagsseminarium kring konstnärliga arbetsprocesser som relaterar till plats och kontext, industri- och kulturarv. Under eftermiddagen möter vi drivande medlemmen Carl-Oscar Sjögren vid Ställbergs gruva och konstnären Mikaela Steby Stenfalk som berättar om sina respektive verksamheter.

  Tisdagen den 16 april 13.00 - 16.30

  Hörsalen, Dalarnas museum

  Hörsalen, Dalarnas museum16 april13:00-16:30Läs mer
 • Utlysning: Icke urban konst – Residens i Arvselen

  Region Dalarna tillsammans med Malung-Sälens kommun och Konstfrämjandet Dalarna vill bjuda in till ett konstnärligt residens inom projektet ’Icke-urbana platser för konst’.

  7 mars – 5 april 2024Läs mer
 • Utlysning: Icke urban konst – Residens i Garpenberg

  Region Dalarna tillsammans med Hedemora kommun och Konstfrämjandet Dalarna vill bjuda in till ett konstnärligt residens inom projektet ’Icke-urbana platser för konst’.

  22 februari – 22 mars 2024Läs mer
 • Åter StrålaJenny Bergman

  Med hjälp av scenografiska ridåer, skulpturer, skuggspel och fotografier strävar Jenny Bergman efter att gestalta det textilas väsen. Hon framhäver verktygen bakom museets stora textila samling, ger tygspill nytt liv och skapar en abstraherad värld av textila objekt.

  Dalarnas Museum30 september - 5 november11-17Läs mer
 • Terrains of TogethernessGrupputställning med nio konstnärer hos Galleri Svarta Gran

  Terrains of Togetherness är en utställning utomhus som utforskar förhållandet mellan migration och den till synes slumpmässiga samexistensen av människor. Migration, i dess mest grundläggande form, är en process som för människor från olika ursprung, kulturer och levnadsvillkor till nya platser där de behöver samexistera med andra. Denna samexistens, som ofta är oplanerad och oväntad, är fylld av möjligheter, utmaningar och nya insikter.

  Galleri Svarta Gran30 juli – 23 september 2023Torsdagar kl. 17 till 19 och lördagar kl. 14 till 16Läs mer
 • Mourad Kouri — FlaggstångUtställning hos Galleri Svarta Gran

  Mourad Kouris utställning Flaggstång bygger på att utforska de komplexa aspekterna av att leva i ett samhälle där diversifierade kulturella influenser och traditioner sammanflätas. Kouris konstnärskap tar form i skulpturer, installationer, platsspecifika arkitektoniska ingrepp samt fotografi och video. Verken strävar efter att skapa spänningsfält för reflektion över olika mellanmänskliga processer och utforska hur dessa kan gestaltas på nytt. Genom att närma sig människans sårbarhet, tolkar konstnären demokrati som ett ofärdigt projekt och dessa teman genomsyrar hela hans konstnärskap.

  Galleri Svarta Gran17 juni – 26 augusti 2023Torsdagar kl. 17 till 19 och lördagar kl. 14 till 16Läs mer
 • Moving beyond stillness — Jens Masimov & Serhii Pohrebyskyi

  Rörelse är en grundläggande del av mänskligt liv. Vi är varelser som ständigt är i rörelse – vi förflyttar oss från en plats till en annan, vi utför handlingar och vi utvecklas som individer. Men vad är rörelse egentligen? Och vilken betydelse har den för oss människor?

  Galleri Svarta Gran25 mars – 3 juni 2023Torsdagar kl. 17 till 19 och lördagar kl. 14 till 16Läs mer
 • Vernissage, filmvisning och panelsamtalMed residenskonstnärerna Frida Hållander och Åsa Dybwad Norman

  Den 17 november öppnar utställningen som är ett resultat av ett konstnärligt residensprogram som pågått på CTH´s hattfabrik i Borlänge under året.

  CTH´s hattfabrik17 november - 3 december16-20Läs mer
 • Anna Hedström — Collect your frustration

  Lördag 5 november. 14.00 öppnar Galleri Svarta Gran utställningen Collect your frustration med den Borlängebaserade konstnären Anna Hedström. Du kommer kunna ta del av livemusik av den mycket spännande organisten Pierre Swärd, invigningstal av LOs ordförande i Borlänge Marit Hultqvist, utdelning av Årets Granskott och mycket mer.

  Galleri Svarta Gran5 november till 7 januari 2023Läs mer
 • Texten i skogen – skrivandet i apokalypsen

  Vad blir kvar av litteraturen när allt har gått åt skogen? Praktiska utomhusövningar i apokalyptisk textteori med författaren Niklas Darke.

  Gagnef kyrkby4 september10:00 - 15:00Läs mer
 • Det Okända (Land Art)Invigning

  Land Art verket Det Okända är skapat av Konstnär Ebba Matz och Landskapsarkitekt Mikael Johansson inom ramen för det konstfrämjande projektet Skogen mellan oss.

  Stora Hyttnäs10 juli15.00 - 17.00Läs mer
 • Känn en bygd – vandring kring Rogsån

  Konstnären Lina Sofia Lundin bjuder in
  till en vandring i skogs- och ålandskapet vid Rogsjön norr om Falun.

  Rogsån15 juni14.00 - 17.00Läs mer
 • Sara Nielsen Bonde hos Galleri Svarta GranUrholkat

  I utställningen URHOLKAT arbetar Sara Nielsen Bonde med trädets materialitet. Hennes skulpturer flyttar gränserna för hur trädets beståndsdelar uppfattas, där hon med ett analytisk sätt dissekerar och hopsätter barken och kärnveden på nytt, och byter ut det organiska material mot industrialiserade.

  Galleri Svarta Gran5 juni — 24 juli 2021​Vernissage lördag 5 juni kl 14 på www.svartagran.comLäs mer
 • Kerstin Bergman hos Galleri Svarta GranAtt bära ett moln

  Kerstin Bergmans ständigt återkommande ämne är livet i all dess enkelhet och komplexitet. Hennes konstnärskap fungerar som små titthål in i ateljén i Hovänget i Gagnef.

  Galleri Svarta Gran30 januari till 6 mars 2021Läs mer
 • Galleri Svarta Gran visar Åsa JungneliusA journey through artifacts

  Åsa Jungnelius är konstnär (MFA) och lektor på Konstfack. Jungnelius är initiativtagare för Residence-In-Nature (start 2014) och des konstnärliga ledare tillsammans med Lisa Torell och Hans Isaksson med arbetet Mammas hus i Lainio. och just nu aktuell med det offentliga verket Snäckan för utbyggnaden av nya tunnelbanestationen i Hagastaden.

  Galleri Svarta Gran24 oktober till 28 novemberLäs mer
 • Mira Eklund hos Galleri Svarta Gran

  Mira Eklund arbetar i ett brett spektrum med ljud, musik, scenkonst, installation, performance, teknik, skulptur, bild och film. Hon har länge intresserat sig för, och på olika vis arbetat med, perception, människans sinnen och uppfattning av världen samt bland annat minnets plats i tiden.

  Galleri Svarta GranLördag 5 september14.00 till 16.00Läs mer
 • Erika Nordqvist hos Galleri Svarta GranAllt jag hittar på är sant

  Erika Nordqvists teckningar är resultatet av ett ständigt utforskandet av teckningens roll i ett samtida samhälle. I bibliotek och museer, heminteriörer eller mitt i naturen, fångas hennes karaktärer i sina försök att mejsla fram ett eget utrymme i dessa platser: de fattar beslut som de ofta ångrar men omöjligen kan ta tillbaka. Och konsekvenserna

  Galleri Svarta Gran11 juli – 22 augusti 2020Läs mer
 • Marieta Toneva hos Borlänge ModernPop up av Galleri Svarta Gran

  Lördag 27 juni klockan 13 öppnar Marieta Tonevas utställning Skör förtröstan på Borlänge Modern. Galleri Svarta Gran bjuder på livemusik med Dalasinfonettans klarinettist Jonas Viklund, konstnärssamtal mellan Marieta Toneva och Omid Massali och invigningstal av länshemslöjdskonsulent Kattis Karlsson Hofvander.

  Borlänge Modern27 juni13.00 - 15.00Läs mer
 • Galleri Svarta Gran visar den tyska konstnären Klara KayserPetals, bloom!

  För första gången ställer våra samarbetspartners Galleri Svarta Gran ut en internationell konstnär. Deras premiär är med den tyska konstnären Klara Kayser som är bosatt i Israel och för tillfället arbetar i Nederländerna. Grunden i hennes konstnärskap är ett kontinuerligt utforskande av teorier och berättelser om kön och den mänskliga kroppen.

  Galleri Svarta Gran16 maj — 27 juni 2020Läs mer
 • Kerstin BergmanAtt nu är det så det ska vara

  Kerstin Bergmans ständigt återkommande ämne är livet i all dess enkelhet och komplexitet. I täta bilder – grafik, teckningar, kollage och textil – arbetar Bergman med motsatsparen liv och död, glädje och sorg och framför allt svart och vitt.

  http://www.svartagran.com28 mars till 2 majLäs mer
 • Galleri Svarta Gran visar Samuel Åhlmans utställning Further still

  Galleri Svarta Gran inleder 2020 med Samuel Åhlmans suggestiva utforskande av horisonter och landskap i utställningen Further still. Vernissage är lördag 8 februari kl. 14.00 till 16.00.

  Galleri Svarta Gran8 mars till 14 mars 2020Torsdagar kl. 17.00 — 19.00 och lördagar kl. 14.00 — 16.00Läs mer
 • Naturstudier av Peter Ern

  Peter Ern är Galleri Se Konst sista utställare för året och även den sista i raden av många konstnärer som visat sina arbeten i lokalen på Slaggatan i Falun. Lördagen den 7 december öppnar utställningen med glöggbjudning och det sedvanliga konstnärssamtalet kl 13.00.

  Galleri Se Konst7/12 - 28/1212.00-15.00Läs mer
 • Ställföreträdande folkhemskällareJohanna Hästö

  Ur folkhemmets källarförråd har framtidens upplysta varelser uppstått. Komna ur kol — allt levandes minsta gemensamma nämnare. Komna ur lampskärmar — ut ur mörkret, tillbaka till källaren de en gång föddes ur och de känner inte igen sig.

  Galleri Svarta Gran23 november – 18 januari 2020Läs mer
 • FolkhemsinsamlingKonstnären Johanna Hästö efterlyser ting

  Konstnären Johanna Hästö håller på och arbetar på en utställning som innefattar ett verk om folkhemmet. Utställningen kommer ha premiär 24 november hos Galleri Svarta Gran och du har möjlighet att bidra. Nu söker vi föremål och möbler som förknippas med folkhemmet. Vi söker också syltburkar med hemlagad sylt som blivit för gamla.

  Galleri Svarta Gran3 novemberLäs mer
 • Galleri Svarta Gran anordnar pop up-utställning med Elisabeth Billander

  Välkommen till det spännande vernissaget av Galleri Svarta Grans allra första pop up-utställning. Denna utställning med Elisabeth Billander visas hos vår samarbetspartner CTH Ericson. På vernissaget kommer du förutom spännande konst kunna ta del av invigningstal av landshövding Ylva Thörn, livemusik och konstnärssamtal.

  CTH Ericson, Borlänge12 oktober — 9 novemberVardagar, 09.00 — 16.00 Lördagar, 14.00 — 16.00Läs mer
 • Föreläsning med Peter Johansson

  Som en del av finissaget för Galleri Svarta Grans aktuella utställning Ner med allt! Åt helvete med kungen, fosterlandet och kulturen kommer alla även kunna ta del av en kostnadsfri föreläsning med Peter Johansson i Wasabryggeriet.

  Wasabryggeriet5 oktober 201916.00 — 18.00Läs mer
 • Henrik Olsson på GSK

  Äntligen har GSK (Galleri Se Konst) öppnat upp för höstens utställningar och släpper in frisk luft och friskt måleri av Avestabon Henrik Olsson som haft bilen i focus under året.

  Galleri Se Konst31/8-21/912.00-15.00Läs mer
 • Art After Work och Bokrelease

  Välkommen till releasefesten för boken "Sinnen och förmåga till kontakt" där Galleri Svarta Gran sammanfattar sina två första levnadsår.

  Galleri Svarta Gran6/917.30-20.00Läs mer
 • Peter Johansson på Galleri Svarta Gran

  I utställningen "NER MED ALLT! Åt helvete med kungen, fosterlandet och kulturen." får vi ta del av en av Sveriges mest uppmärksammade konstnärer.

  Galleri Svarta Gran8 aug - 22 sep17.00-20.00Läs mer
 • Konstresan Sjätte sinnet

  Låt ditt sinne kittlas med samtidskonst och kyrkliga kulturarv under årets konstresa. Vi besöker sex kyrkor och möter konst från vår egen tid, med olika uttryck.

  Avesta busstation24/79.00-19.00Läs mer
 • Karin Sandberg på Galleri Svarta Gran

  I utställningen "Devouring Heaven" undersöker Sandberg formandet av identitet, specifikt den mellan mamma och barn, och visar minnesbilder av lek och tid spenderad tillsammans med sin son.

  Galleri Svarta Gran9/6-28/717.00-20.00Läs mer
 • Platsen Landskapet Konsten

  Under sommaren visas utställningen "Platsen Landskapet Konsten" i den historiska miljön i Sundborn. Konstnärerna presenterar sina arbeten i form av pågående processer, skissförslag eller färdiga verk som på olika sätt samspelar med platsen.

  Stora Hyttnäs28/6–3/8Läs mer
 • Kristina Skantze till Svarta Gran

  Inför säsongen 2020 ville galleriet involvera allmänheten för att hitta nya intressanta konstnärskap. Tillsammans med Dalarnas Tidningar arrangerades en tävling där tidningens läsare fick lämna förslag på konstnärer som de ville se i galleriet.

 • Anna-Karin Brus utforskar livets förgänglighet hos Galleri Svarta Gran

  Anna-Karin Brus har arbetat med vanitasmotivet i tio år. Konsthistoriskt har vanitas handlat om hur kort och förgängligt livet är. Under sex veckor finns hennes arbete att beskådas på Galleri Svarta Gran.

  Galleri Svarta Gran7/414.00 - 16.00Läs mer
 • Årets Granskott 2018

  Utmärkelsen som syftar till att främja Dalarnas konstliv delades för första gången ut av Galleri Svarta Gran till en person som under åren bidragit med nya kreativa idéer.

 • Galleri Se Konst visar Marnie Weber

  Galleri Se Konst rivstartar året med att visa videos av den Los Angeles-baserade multimediakonstnären Marnie Weber. I samband med öppningen berättar Stig Sjölund mer om hennes konstnärskap!

  Galleri Se Konst9/212.00–16.00Läs mer
 • Hilda Lindström på Galleri Svarta Gran

  Välkommen till utställningen Drunken stories. En utställning som utforskar en rad olika teman som alla berör hur ett onyktert tillstånd och användningen av alkohol framställs - kommersiellt, historiskt, psykologiskt samt i populär- och subkulturer och i sociala medier.

  Galleri Svarta Gran17/214.00 - 16.00Läs mer
 • Art After WorkBeaver Hills

  Välkommen på Galleri Svarta Grans Art After Work!

  Galleri Svarta Gran19/1218.00-20.00Läs mer
 • Nominera Årets Granskott!

  Galleri Svarta Gran har instiftat utmärkelsen Årets Granskott, för att ge näring åt konsten i Dalarna.

 • Vernissage Glögg Vänner

  Välkomna på samkväm med Konstfrämjandet och skulpturer av Gabriel Jonsson.

  Galleri Se Konst15/1212.00-16.00Läs mer
 • BokreleaseSammankomster och Gatherings

  Välkommen på release av katalogen ”Sammankomster och Gatherings” som innehåller bidrag från fler än 120 konstnärer som kommit och gått på Galleri Se Konst (GSK) sedan 2009.

  Galleri Se Konst1/1212.00–16.00Läs mer
 • Galleri Svarta Gran visar Richard Galloway

  Galleri Svarta Gran25/11–13/114.00–16.00Läs mer