Kristina Skantze till Svarta Gran

från utställningen Non-mythological Creatures, Fiberspace (2019)

Inför säsongen 2020 ville galleriet involvera allmänheten för att hitta nya intressanta konstnärskap. Tillsammans med Dalarnas Tidningar arrangerades en tävling där tidningens läsare fick lämna förslag på konstnärer som de ville se i galleriet.

Galleri Svarta Gran fick många förslag på både etablerade konstnärer och amatörer. Ett namn som flera ville se var konstnären Kristina Skantze nyligen aktuell med utställningen ”Non-mythological Creatures” på Stockholmsgalleriet Fiberspace. Där visade hon människoliknande figurer som hon noggrant och tålmodigt skulpterat fram med nål och tråd.

Konstnären Anna Linnéa Liljeholm var en av dem som önskade Skantze till galleriet med motiveringen ”Hennes varelser väcker mitt intresse med sitt fantasieggande och oplacerbara ursprung men även den hantverksmässiga kvalitén gör att jag vill se dem på närmare håll” och vann därmed ett konstverk av Nina Edling-Elvald.

Under 2020 får vi se Kristina Skantze i Borlänge och redan nu till sommaren håller hon kurs på Sätergläntan i sömnad av kroppar och dockor. För mer info: http://kristinaskantze.se/

Visa alla