Icke urban konst – Programdag i Arvselen

Lördagen den 15 juni bjuder projektet ’Icke-urbana platser för konst’ in till en publik uppstart av residens med fokus på textil vid Arvselens levande fäbod.

Region Dalarna och Konstfrämjandet Dalarna arrangerar tillsammans med Malung-Sälens kommun en publik programdag lördagen den 15 juni. I samband med att konstnären Mie Felth startar upp sitt residens med en inledande research-vecka, kommer det att hållas presentationer, en workshop och samtal om textil konst.

Plats: Arvselens levande fäbod, Malung-Sälens kommun

Program:

13:00 Välkomsttal samt introduktion till konstnären Mie Felth och projektet ’Icke-urbana platser för konst’.

13:15 Täpp Lars berättar om Arvselens levande fäbod.

13:30 Konstnären Emilia Bergmark, presenterar sitt residens och konstprojekt som hon gör i samarbete med Orsa kommun, Orsa besparingsskog och Naturskyddsföreningen.

15:00 Öppen workshop Spinn din egen tråd! Dela din stämning.

Mie Felth bjuder in till att delta i workshop, och tillsammans med henne undersöka materialen och experimenten hon arbetat med under sin första vecka som residenskonstnär på Arvselen. Mie arbetar i textila fibrer i sitt utforskande av platsers stämningar och människors berättelser. Testa att spinna din egen tråd. Dela gärna med dig av ett minne, en historia eller ta med en textil fiber såsom ull, tagel, lin eller liknande för Mies vidare process på Arvselen.

På Arvselen finns fika och kommunens bokbuss under dagen.

Lima-Transtrands Hushållningsgille finns också på plats för att informera om kommande aktiviteter under residensperioden i september.

Varmt välkomna!

Visa alla