Galleri Se Konst visar Marnie Weber

ur Marnie Webers A Western Song (2007)

Galleri Se Konst rivstartar året med att visa videos av den Los Angeles-baserade multimediakonstnären Marnie Weber. I samband med öppningen berättar Stig Sjölund mer om hennes konstnärskap!

Weber arbetar med film, performance, musik, collage, skulptur och installation. Hennes tidiga filmer är korta poetiska narrativ där hon själv deltar i kostym och interagerar med olika objekt och rekvisita. Denna persona härrör från en karaktär hon ofta agerade och som på scen startade redan i slutet av 80-talet, pågick under 90-talet och tills alldeles nyligen. Weber själv är regissör i alla filmer, skapar kostymerna, rekvisitan, scenografi och musik. De senare filmerna är mer komplexa och omfattar andra karaktärer och människor i kostymer som hon interagerar med. Det finns en medvetet hemmagjord kvalité i filmerna och hon omfamnar en oskyldighet och naivitet i hennes generella estetik genom att skapa sin egen mytologi av varelser, djur och kvinnliga karaktärer i kombination med unik kostym i sceniskt rum och i naturen. Weber skapar små berättelser av passion, mänsklig kontakt och transformation.

Kl 13.00 på öppningen är Stig Sjölund på plats för att presentera hennes arbete och konstströmningarna LA.

För mer info https://www.marnieweber.com och https://www.modernamuseet.se/stockholm/sv/utstallningar/svenska-hjartan/hjartan/stig-sjolund/

Visa alla