Årets Granskott 2018

Utmärkelsen som syftar till att främja Dalarnas konstliv delades för första gången ut av Galleri Svarta Gran till en person som under åren bidragit med nya kreativa idéer.

Årets Granskott går till Agneta Kallur som under åren drivit Hjortnäs Handel Galleri och här senast även anordnat ett pop up-galleri i mitten av en handelsgata i Leksand under devisen ”Konst där det behövs”. Med ett oerhört engagemang och driv har denna verksamhet anordnat utställningar och attraherat några av de mest tongivande svenska konstnärerna till Dalarna vilket lyft konstlivet i sin omgivning i snart 20 år. Denna unika kombination av långsiktigt engagemang och kreativitet är något som vi alla kan inspireras av.

Det första steget i att dela ut denna utmärkelse var att dalfolket själva fick komma med förslag. Allt från enskilda projekt till större verksamheter. Många bidrag lämnades in och utifrån de inkomna förslagen nominerade Galleri Svarta Grans styrelse 3 st kandidater. Efter diskussioner och ett röstförfarande tog styrelsen ett beslut.

Agneta Kallur tilldelades priset under vernissagen av Hilda Lindströms utställning Drunken Stories som står fram till 10 mars.

För att läsa mer om Hjortnäs Handel Galleri se http://www.kallur.org/

Visa alla