Konstfrämjandet Dalarna

2

Konstfrämjandet Dalarna

Föreläsning med Peter Johansson

Pernilla Tofte
Som en del av finissaget för Galleri Svarta Grans aktuella utställning Ner med allt! Åt helvete med kungen, fosterlandet och kulturen kommer alla även kunna ta del av en kostnadsfri föreläsning med Peter Johansson i Wasabryggeriet.

Peter Johansson, är en av Sveriges mest kända konstnärer. Han har engagerat, förbryllat, förvånat och skapat känslor ända sedan 80-talet. Konsekvent uttrycker han sig genom humoristiska, storslagna och ofta färgglada dekonstruktioner av Dalarna och dess symboler. Dalarna som symbol för “svenskhet” attackeras av Johansson från diverse fronter. Hans uttryck innefattar bland annat styckade och plastförpackade dalahästar, fågelholkar igenkorkade med falukorv, och nazistuniformer som broderats som daladräkter.

Som en del av finissaget för vår aktuella utställning Ner med allt! Åt helvete med kungen, fosterlandet och kulturen kommer du även kunna ta del av en kostnadsfri föreläsning med Peter Johansson i Wasabryggeriet. Vi ses!

Arrangeras med stöd av ABF Borlänge-Nedansiljan, Skådebanan i Dalarna, Konstfrämjandet Dalarna och Helikopter Brand Design.

  • WasabryggerietSveagränd 1
  • 5 oktober 201916.00 — 18.00
  • Kostnadsfritt
  • Extern länk